Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokrater: Ingen plats för kulturen

I början av oktober gav Västerås stad ut en annonsbilaga för "Västerås Mälarstaden". Den fanns bland annat med som bilaga till VLT fredagen den 3 oktober. Bilagan ger förvisso många positiva bilder av vår stad.

Annons

Visst är det så att ett brett utbud av bostäder, arbetstillfällen, service och utbildning höjer västeråsarnas livskvalitét. Ett kreativt och utvecklande kulturliv bidrar också till att stärka stadens attraktions- och tillväxtkraft.

Men var finns den viktiga bilden av Västerås som kulturstad?

Inte någonstans i den flersidiga och färgrika bilagan kommer kulturlivets betydelse för människors välbefinnande fram. Ändå har Västerås ett rikt, mångsidigt och omfattande kulturliv.

Tänk bara på vårt fina konserthus, våra teatrar, vårt konstmuseum och våra gallerier. Eller tänk på Vallby friluftsmuseum och Anundshög. Många västeråsare bidrar också på sin fritid på olika sätt till stadens innehållsrika konst-, musik- och teaterliv.

På biblioteken runt om i staden möts hundratals människor varje dag. Vi har en väl fungerande kulturskola och många klasser med kulturprofil i våra skolor.

Det är både anmärkningsvärt och uppseendeväckande att kulturen inte alls finns med i bilagan!

Varför är det så lätt att glömma kulturen? Eller är det så att kulturen inte är ett dugg viktig för den moderatstyrda majoriteten, vare sig i Västerås stad eller i Västmanlands läns landsting?

Det finns anledning att undra, både mot bakgrund av annonsbilagan men också mot bakgrund av att landstingets majoritet inte med ett ord berör sitt kulturansvar i den landstingsplan som nyss presenterats.

Britt Sandström

Marita Öberg-Molin

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons