Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solveig Nygren (kd): Vad tycker v egentligen om familjen?

Annons

Efter fullmäktigedebatten om utbildningsplanen och budgeten i Västerås den 14 juni ställer vi kristdemokrater frågan: Vilken betydelse har familjen egentligen för vänsterpartister?

Under debatten om förskolenämnden kritiserades vi kristdemokrater, som så ofta, för att vi lyfter föräldrar och familjer som viktiga för varje barns start i livet på deras väg att bli trygga och självständiga vuxna med god självinsikt. Vänsterpartiet kontrar alltid med: "att ta hand om sina egna barn är kvinnofientligt, motverkar jämställdheten, ger försämrade villkor på arbetsmarknaden" etcetera.

Därför var det med stor häpnad vi hörde argumentationen om årskurs nio-elever som lämnade grundskolan med icke-godkända betyg: "Ska vi komma tillrätta med detta, krävs en bra familjepolitik" sade man. Men enligt vänsterideologin ser man ju gärna att de små barnen går i förskola på heltid så att mamma och pappa kan jobba!

När barn/elever tillfrågas om hur mycket tid de har att prata, rådfråga eller umgås med vuxna säger flertalet att de upplever det som en bristvara. Men när elever inte klarar skolans krav på närvaro och kunskapsinhämtning, då ropar man inom vänstern: "Det måste satsas på familjepolitiska åtgärder, ges råd och stöd, här krävs insatser"! Var finns logiken?

Vi kristdemokrater menar att grundar vi ordentligt med en flexibel familjepolitik som gynnar varje barn och familj ökar det familjers möjligheter att bygga en stabil uppväxt för barnen likt hur man bygger grunden till ett hus. Det är svårt att bygga en grund när huset redan står på plats.

Begreppet "Död åt familjen" som myntades av en känd företrädare för partiet för några år sedan har kanske ytterligare förstärkt det allvarliga tankefel vänstern gör när det gäller familjens betydelse för barns uppväxt.

Solveig Nygren

fullmäktigeledamot

vice ordförande i förskolenämnden

ledamot i grundskolenämnden

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons