Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staffan Anger (m): Det går inte att stoppa globaliseringen

Annons

Tack, Solveig Ingemarsson för ditt intressanta inlägg i globaliseringsdebatten. Det är viktigt vad du säger, att vi måste göra allt för att motverka miljöförstöring nu och kommande år.

I Kina startas ett nytt kolkraftverk varje vecka, vilket ökar koldioxidutsläppen dramatiskt. Jag är glad att mitt parti nu satsar stort på miljöpolitikens område, inte bara i Sverige utan även internationellt. Statsministerns samtal med president George WBush och Kinas president Hu Jintao är början till en internationell miljöpolitik för vårt land. För att begränsa miljöförstöringen måste vi få med både USA och Kina på det avtal som kommer efter Kyotoprotokollet. Under 2009 är Sverige ordförandeland i EU, med målsättningen att sy ihop ett miljöavtal mellan EU, USA och Kina.

Det brådskar.

Vi kan inte stoppa globaliseringen. Den kommer att fortsätta med oförminskad kraft vare sig vi vill det eller ej. Vad jag beskrivit tidigare är hur vi i Sverige kan påverka den med rätt politik. Vi får inte heller glömma att den ekonomiska utvecklingen i Kina varit fantastisk. 500 miljoner kineser har undsluppit svält och fattigdom genom globaliseringen och åtskilliga hundra miljoner kommer att få det bättre i framtiden. Men som sagt, det behövs miljörestriktioner i Kina och det snarast!

För Sveriges del behövs en ny politik främst inom utbildning samt forskning- och utvecklingsområdet.

Staffan Anger

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons