Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staffan Anger (M): Nu sänker vi pensionärsskatten – igen!

Alla i Sverige har rätten att åldras med värdighet. I detta anser vi inom Alliansen att ekonomisk trygghet är en bärande pelare.

Annons

Till skillnad från de sista tolv åren av socialdemokratiskt styre, då pensionärerna aldrig fick sänkt skatt, har Alliansen redan lättat på skattetrycket för pensionärerna två gånger sedan valsegern 2006.

Nu blir det tredje gången gillt! Även att den rådande globala ekonomiska krisen påverkar det svenska pensionssystemet väljer Alliansen alltså att sänka skatten ytterligare för landets pensionärer.

Anledningen är att Alliansen vill minska lågkonjunkturens inverkan på de svenska pensionärernas ekonomi samt förbättra välfärden för dem. Därför sänktes skatten med 7,5 miiljarder kronor den 1 januari i år. Alliansens ambition är att balansera finanskrisens effekter.

För att enskilda pensionärer inte ska drabbas så hårt har pensionärerna fått skattelättnader om närmare 13 miljarder kronor sedan Alliansen tog över styret av Sverige.

Detta är den största riktade skattesänkningen till pensionärer i svensk historia. Enligt AMF ligger medelinkomsten för en pensionär runt 11 000 kronor i månaden. För pensionärer i Surahammar, Skinnskatteberg eller Sala innebär detta runt 3 700 kronor extra om året.

Vi Moderater har tillsammans med våra vänner i Alliansen visat att vi kan ta ansvar för vårt land. Detta bekräftade svenska folket genom att ge Alliansen mandat att styra Sverige i fyra år till.

Nu fortsätter vi att jobba för att utveckla och förbättra landet för alla som bor här!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons