Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staffan Anger (m): Vi satsar på välfärd och rättvisa

Annons

Representanter för Skogs- och träfacket påstår oriktigt att sittande regering vill spara in på våra gemensamma välfärdssystem.

Alliansregeringen har gjort det motsatta. 165000 människor har fått ett arbete sedan vår regering tog över makten. För individen är en anställning av enorm betydelse och det

leder dessutom till vi nu kan förstärka vårt gemensamma välfärdssystem.

Ett bra exempel är den tandvårdsreform som träder i kraft den 1 juli 2008. Genom en resursökning från tre till sex miljarder kronor per år, kan vi se till att tandhälsa inte längre är en klassfråga.

Statens stöd stärks med tre miljarder och upp till 85 procent av operationskostnaderna för de med låga inkomster eller stora behov av vård bekostas.

Skogs- och träfacket påstår dessutom att skattesänkningar genomförts för höginkomsttagare. Vi har sänkt skatterna för låg- och medelinkomsttagare med hela 50 miljarder per år. Det är den enskilt största skattesänkningen i modern tid. För dem som arbetar betyder det en tusenlapp mer i månaden - en satsning på dem med minst resurser och en satsning för fler i arbete och ett minskat utanförskap i vårt samhälle.

Staffan Anger

Riksdagsledamot för Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons