Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staffan Anger: När tillvaron blir enklare för företagarna ser jag tydliga resultat av mitt uppdrag som riksdagsledamot

Annons

Det är glädjande besked att regeringen vid årsskiftet kommer att kraftigt sänka bolagsskatten. Detta är något jag länge jobbat för och äntligen kommer en förändring av beskattningen av företag.

Enligt OECD är bolagsskatten den skatt som är mest skadlig för tillväxten i ett samhälle. Från att ha bland de högsta skatterna i världen på 26,3 procent kommer vi få se en sänkning till 22 procent.

Detta kommer att stimulera tillväxten, öka sysselsättningen och locka internationella företag till Sverige, det är jag övertygad om. Detta kommer att leda till en ökad sysselsättning, inte bara för stora företag, utan även för de små och medelstora.

För att ytterligare förstärka förutsätt-ningarna för entreprenörer aviserar rege-ringen också att det ska införas ett investeraravdrag. Det innebär i korthet att den som investerar i nya företag ska få göra skatteavdrag.

Runt om i Europa kan vi se länder som står inför skattehöjningar och neddrag-¿ningar i välfärden. Tack vare en ansvarsfull politik som säkrat en stark och stabil grund kan Sverige, som ett av få länder, satsa resurser på och göra framtidsinvesteringar för fler jobb och ökad tillväxt.

I stället för att flytta sina företag och sina pengar kommer fler företagare att stanna i Sverige och detta kommer att bidra till ökade skatteintäkter. Genom skärpta avdragsregler för interna räntor, de så kallade räntesnurrorna, ska en del av denna skattesänkning finansieras.

En sänkning av bolagsskatten är en fråga som framför allt Moderaterna har drivit i Alliansen och för mig har detta varit ett fokusområde för mitt arbete som riksdagsman för Västmanland.

Därför är det för mig extra glädjande då beskedet kom. Jag blev invald i riksdagen för att arbeta för en enklare tillvaro för företagarna. Nu ser vi tydliga resultat av detta jobb och på en ansvarsfull politik av vår alliansregering.

Sänkt bolagsskatt gör tillsammans med sänkta arbetsgivaravgifter det mer lönsamt att driva företag och investera i framtiden. Äntligen kan Sverige vara med och slåss om de internationella företagen. Äntligen kan vi locka företagare att stanna kvar i landet och äntligen kan små och medelstora företag känna att det är lönsamt att anställa. Så tar vi ansvar för Sverige och Västmanland. Så ser vi till att Sverige sätter sig på kartan som ett företagarvänligt land.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons