Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staffan Jansson (s): Den moderatstyrda majoriteten väljer fel väg

Jag är glad över att Mälardalens Brand- och räddningsförbunds ordförande Anna Hård af Segerstad (m) ger sig in i debatten om brandkårens framtid (VLT den 10 november). Tyvärr inser hon inte allvaret i situationen utan tar den enkla ­vägen och skyller ifrån sig.

Annons

Vad har Segerstad för visioner? Vad ska moderaterna göra för att västeråsarna ska kunna känna sig trygga när olyckan är framme?

Segerstad uppger att brandkåren fått ökade anslag och de av alla nämnder och styrelser fått högst ökning av alla. Ändå tvingas brandkåren spara. Detta gör mig väldigt orolig. Hur ser det då ut för till exempel skolor och äldreomsorgen som inte alls fått lika mycket pengar?

Jag är övertygad om att västeråsarna vill ha en fungerande brandkår som räddar liv och kan rycka ut när det brinner. Majoriteten väljer istället att sänka skatten för de rika.

Den moderatstyrda majoriteten väljer fel väg. Krisen har nått Västerås och brandkåren är ett tydligt exempel på hur besparingarna slår. Ändå fortsätter den med sin orättvisa politik och ger mer till dem som redan har.

Staffan Jansson

oppositionsråd, Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons