Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark ovilja mot flygskatten

Annons

Vad tycker Ulla Persson om flygskatten?, frågar VLT i en huvudledare onsdagen den 12 april. Flera andra - även massmedia - har frågat samma sak. Lustigt nog har VLT:s reportrar aldrig frågat mig om vad jag tycker om flygskatten.

Jag har alltid svarat att jag har en stark ovilja mot flygskatten, och att förslaget är illa underbyggt även med hänsyn till miljökonsekvenserna.

Hur kan det bli mindre utsläpp och negativa miljökonsekvenser om flygresenärerna tvingas resa ännu längre med bil till sannolikt färre flygplatser?, brukar jag också ställa som motfråga.

Självfallet har jag även fört fram mina påtagligt kritiska kommentarer till mina partivänner på den centrala nivån.

Jag håller helt med om att många jobb - inte minst i Västerås - hotas av flygskatten. Precis som VLT tror jag också att sämre transporter är en hämsko för tillväxt och utveckling. Och det är en utveckling som går helt på tvärs emot det vi socialdemokrater arbetar för lokalt i Västerås.

Hur har detta tokiga förslag kommit fram till riksdagen för beslut?

I sak handlar det om att det lilla miljöpartiet utnyttjar sin vågmästarställning maximalt. Ifråga om flygskatten uppfattar jag att miljöpartiet har drivit frågan så hårt att man hamnat väldigt nära gränsen för ren utpressning.

Jag hoppas att vi även i fortsättningen ska ha en flygplats i Västerås. Gör Ryanair allvar av sitt hot att lämna Västerås flygplats om flygskatten blir av, utgår jag ifrån att flygplatsbolaget gör sitt yttersta för att få andra bolag att lägga trafik till Västerås flygplats.

Men om det går så långt att flygskatten blir dödsstöten för passagerartrafiken på Hässlö ligger ansvaret helt hos miljöpartiet. Det är miljöpartiet som då bär ansvaret för att upp emot ett hundratal västeråsare blir av med jobbet i en tid när vi arbetar för att få fler i arbete.

Ulla Persson

Kommunalråd (s)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons