Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan Lindh (M): Vi vill ge alla möjligheten att äga sin tomt

Vi moderater strävar efter att alla ska ha möjlighet att äga sin tomt. I många fall har Västerås småhusägare i åratal troget betalat sin tomträttsavgäld samtidigt som man på ett utmärkt sätt vårdat tomten och därmed ökat dess värde.

Annons

Det är rimligt att detta arbete ska kunna komma förvaltaren till del, och inte bara kommunen. Dessutom har tomträttsinnehavaren betalat för anslutningar för vatten, avlopp och el.

Från Moderaternas sida har vi därför strävat efter att göra friköp av tomträtter till ett konkurrenskraftigt och realistiskt alternativ, där vi gjort det möjligt för småhusägare att även bli ägare till sina tomter, sam-tidigt som vi tagit ansvar för kommunens ekonomi.

Det har vi gjort genom att (tillsammans med övriga partier i Västerås-alliansen) sätta friköpspriset till 65 procent av 2006 års marktaxerings-värde.

När det nu närmar sig val är det dags att ställa socialdemokrater och vänsterpartister i Västerås till svars.

Hur ställer de sig egent-ligen i denna fråga? Vill de fortsatt göra det möjligt för Västerås småhusägare att friköpa sina tomter till rimliga villkor, eller väntar kraftiga prisökningar om de skulle vinna valet 2006?

ledamot av fastighetsnämnden

Västerås

Stefan Lindh

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons