Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stig Melin: Könsneutralt försvårar släktets fortbestånd

Annons

Det finns ytterligheter i det mesta här i livet. Biskop Claes-Bertil Ytterberg står för en. Efter en ordentlig avhyvling av sina meningsmotståndare, avslutar biskopen dock sin artikel med att önska att samtalsklimatet ska baseras på respekt för varandras övertygelser. (Jag beklagar om biskopen får utstå oberättigade påhopp. Om det är som han skriver är det otillständigt.) Hans övertygelse är att han står för det sanna evangeliet, det kärleksfulla, det tidsenliga och det betyder att äktenskapet ska vara könsneutralt. Något annat finner inte biskopen i Guds ord.

Biskopen stöder sig på "övergripande bibliska perspektiv", snarare än klara bibelcitat, hur många som än talar emot hans övertygelse. De som läser annorlunda i denna fråga betraktar biskopen som utslag av "perverterad sanningslidelse som gått vilse". Det är kraftfulla ord från en biskop, en Herrens ödmjuka tjänare.

Jag tror inte biskopen är mottaglig för någon form av sanningslidelse som inte stämmer med hans uppfattning. Han får sin information i denna fråga från annat håll. Och att den informationen står över Guds ord har blivit en självklarhet för biskopen.

I sakfrågan, tycker jag det räcker det med att påvisa det svåra i att upprätthålla släktets fortbestånd genom biskopens, och andras, fight för det könsneutrala äktenskapet.

Beprövad erfarenhet och fakta visar nämligen att äktenskap mellan man och kvinna är överlägset även i detta hänseende, och inte något utslag av "perverterad sanningslidelse".

Stig Melin

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons