Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa inte Gäddeholm!

Jag blir besviken när det står klart för mig att den borgerliga alliansen har för avsikt att stoppa utbyggnaden av Gäddeholm. Varför ska man stoppa den? Vad får vi västeråsare i stället?

Annons

Västerås är en kommun som stadigt växer. Vi behöver bostäder. Västerås har god ekonomi och har råd att investera för framtiden. Västerås har framtiden för sig, vi har en hög inflyttning. Gäddeholm inköptes till kommunen för drygt fyra år sedan. Ett bra markförvärv med tanke på framtida behov.

Sedan dess har det pågått en febril aktivitet för att förbereda området för byggnation. Tanken har hela tiden varit att området ska växa i takt med efterfrågan. Den tänkta variationen av olika bostadstyper är stor. Det ska finnas en lämplig bostad för många Västeråsfamiljer. Det har presenterats en översiktsplan i demokratisk anda som Västeråsarna har gillat. Kommunen har röjt i området för att förbereda byggandet. Ett formellt beslut fattades i kommunalfullmäktige för några veckor sedan att gå vidare med utvecklingsarbetet.

Gäddeholm är också viktigt ur sysselsättningssynpunkt. Många jobb kan komma att skapas under byggtiden. Västeråsarna behöver mer jobb och det är också vad alliansen har gått till val på.

Nu vill alliansen stoppa detta projekt! Varför? Jo, därför att det har gått prestige i frågan. Jo, därför att det har uppstått ett politiskt käbbel runt ärendet som inte har något samband kring vad som är bäst för västeråsarna.

Därför vill nu alliansen sälja av detta område till privata exploatörer vars enda intresse är att tjäna pengar på att exploatera området.

Folkpartiet har i kommunalfullmäktige framfört att man är positiv till Gäddeholmsutbyggnaden även om man initialt var tveksam till kostnaden. Kristdemokraterna och centern har i sin hållning varit mer passiva vilket kan tolkas positivt eftersom man inte avvisat projektet. Nu låter det som om hela alliansen har gått i moderaternas fälla och vill sälja ut till den så kallade marknaden!

Så i stället för att nu vara proaktiva och låta planeringen och utvecklingen ha sin gång väljer alltså alliansen ett alternativ som definitivt inte kommer att gynna västerås-arna. Är det så vi vill ha det? Ska politiker kunna riva upp beslut som fattats i demokratisk anda bara för att man vill visa sin makt och prestigekänslighet? Är det sådana politiker vi vill ha?

Nej, våga visa att ni som politiker är västeråsarnas valda företrädare. Våga visa att ni som politiker är proaktiva och framåtsyftande och inte hämndlystna och prestigebundna. Våga visa att ni som politiker företräder det nya Västerås och dit hör Gäddeholm.

Karl-Erik Pettersson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons