Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa "sovjetifieringen" av våra barn!

Annons

Våra barn och unga mår allt sämre. Det kommer - som vanligt - Bris (Barnens rätt i samhället) fram till i sin rapport från förra årets verksamhet.

Varje år, i drygt 30 års tid, har Bris - ungefär vid den här tiden på året - publicerat sin årsrapport från föregående verksamhetsår med det ungefärliga budskapet att våra barn och unga mår allt sämre. Och varje år har organisationens slutsats varit att föräldrarna inte tar hand om sina barn som de bör tas om hand - och tolkat det som ett skäl till att såväl Bris som staten måste få ökade resurser för att fylla det tomrum som föräldrarna lämnar efter sig (underförstått: på föräldrarnas bekostnad, så att det ska bli än svårare för dem att, i nästa varv, upprätthålla sin redan undermåliga barnomsorgsstandard).

Och så har det också blivit. Bris har allt mer blivit en del av statsapparaten, staten har flyttat fram sina positioner, föräldrarna har fått det allt svårare - och ungarna mår allt sämre.

Den utvecklingen tolkar Bris - även detta år - som en bekräftelse på att staten måste få större resurser (underförstått: på föräldrarnas bekostnad) - ungarna mår ju hela tiden allt sämre ...

Hur länge till ska vi föräldrar acceptera detta vansinne, som i första hand går ut över våra barn men också över oss själva?

Det är dags att vi föräldrar sätter ned foten så det både hörs och syns! "Sovjetifieringen" av våra barn måste få ett slut - gärna i samband med höstens val!

PS: Bris omsätter drygt 30 miljoner kronor om året, men medlemmarna bidrar endast med drygt två av dessa. Resten kommer från staten och från olika insamlingskampanjer och jippon. Organisationen har drygt tio anställda varav frontfiguren, "generalsekreteraren" tjänar drygt 700 000 kronor om året. Därmed är Bris en av våra verkliga tungviktare i barnomsorgspropagandabranschen, en organisation som starkt bidragit till att Sveriges småbarnsföräldrar i dag har ett oförtjänt dåligt självförtroende och till att våra barn mår sämre än någonsin.

Bo C Pettersson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons