Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopplag blir startlag

Annons

Ett av Alliansens första steg mot en bättre sjukvård är att slopa vänsterkartellens stopplag och göra om den till en startlag. Stopplagen har inneburit att landstingen förbjudits att besluta om hur vården skall vara organiserad, om den skall utföras i offentlig eller privat regi. Den förbjöd även vårdgivare att gå med vinst. De som har drabbats av denna stopplag är i första hand patienterna. Vi vill med detta låta vården komma närmare dem som behöver den. De politiska besluten flyttas närmare medborgarna.

Vi tror att mångfald gynnar patienterna. Därför inför vi en startlag där möjligheter öppnas för flera aktörer. Dessutom får landstingen större möjligheter att utforma avtal med dessa.

Vinst i vården är inget problem så länge man följer lagstiftningen. Tvärtom tror vi att detta är en förutsättning för entreprenörerna och att det kommer att bidra till återinvesteringar i form av teknik och kompetens. Det handlar i grund och botten om att vården skall vara tillgänglig för alla och att den fortfarande skall vara skattefinansierad.

Tolv år av socialdemokratisk sjukvårdspolitik har inte kortat vårdköer. Vi vill låta alla goda krafter vara med och erbjuda en god vård!

Jessica Polfjärd

Riksdagsledamot (m)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons