Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenter: SFS rapport bör tas med en stor nypa salt

Annons

Elin Rosenberg, ordförande för Sveriges förenade studentkårer (SFS), skriver i en debattartikel i VLT den 14 januari om likabehandling. Det förefaller näst intill paradoxalt att ta del av denna, eftersom SFS saknar studenternas reella stöd.

SFS brukar tala varmt om utbildningskvalitet och att mer resurser per student behövs på Sveriges högre lärosäten, men denna rapport missar helt målet och har ingenting med utbildningskvalitet att göra.

Det mest grundläggande problemet med rapporten är dock att SFS är en organisation helt utan enskilda frivilliga medlemmar. SFS verksamhet har sin grund i de miljontals kronor som uteslutande härrör från SFS medlemskårer, vilka mot studenternas utryckliga vilja med hot om inkasso terminsvis kräver studenterna på godtyckliga pengar. Uppskattningsvis tar mer än 90 procent av högskole- och universitetsstudenterna i Sverige aktivt avstånd från kårtvånget då endast cirka 10 procent deltar i kårvalen.

Den enkätstudie som det i artikeln refereras till lämnar mycket övrigt att önska och är på intet sätt förankrad bland studenterna. En sådan fundamental sak som svarsfrekvens är inte ens angiven i rapporten. Detta gör det omöjligt för en

utomstående part att tolka resultaten.

En sak är dock fullkomligt säker, den är bekostad av tvångsmedel. Denna rapport ska därför tas med en mycket stor nypa salt!

Henrik Johansson

Ola Grimsholm

liberala studentdebattörer

Umeå

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons