Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrande majoriteten: Ny vägsträcka till södra Kärrbolandet på gång

Annons
Foto: Gorm Kallestad/TT

Nu har arbetet med ny väg till södra Kärrbolandet påbörjats. Tekniska nämnden har vid sitt sammanträde i december gjort en beställning av detaljplan för hela den planerade vägsträckan mellan Gäddeholmsvägen och Harkie, även kallad vägen till södra Kärrbolandet, vilket möjliggör en byggstart och igångsättning av hela anläggningsprocessen för vägen. Inom en rimlig framtid kommer vägen att kunna bli klar och de boende får en mycket bättre och säkrare trafikväg.

Vi är positiva till denna vägsträcka och har lyssnat in vad de boende i Kärrbo, Frösåker och Harkie har förmedlat kring deras vardagssituation med en undermålig väg som idag både är trafikfarlig och bekymmersam med en allt ökande trafikström. Ambitionen har hela tiden varit att med södra Kärrbovägen via Gäddeholm kunna nå dessa områden för att lösa situationen för de boende.

Den nya vägen kommer att göra området runt Kärrbo, Frösåker och Harkie mer attraktivt och möjliggör för planering av nya bostäder. Vägens dåliga skick har varit ett hinder för en större nybyggnation och många har dragit sig för att flytta ut till berörda områden just av det skälet. Den nya vägen kommer också att underlätta för kollektivtrafik och skolbussar och göra att området kommer närmare Västerås city.

Hela Västerås skall leva! Västerås består både av tätort och lantlig idyll och många vill kunna bo naturnära och Mälarnära. Nu kommer många i Kärrbo, Harkie och Frösåker kunna planera efter nya och bättre förutsättningar.

Anders Teljebäck (S)

Ordförande Kommunstyrelsens

Amanda Agestav (KD)

1:e vice ordf. Kommunstyrelsen

Lars Kallsäby (C)

Ordförande Byggnadsnämnden

Jazmin Pettersson (S)

Ordförande Tekniska nämnden

Staffan Jansson (S)

1:e vice ordf. Byggnadsnämnden

Ulf Jansson (C)

1:e vice ordf. Tekniska nämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons