Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundbo följer lagen

Annons

Eftersom jag har insyn i hur arbetet på Sundbo ungdomshem bedrivs, vill jag rätta till missuppfattningar om säkerheten. Sundbo ungdomshem följer lagen när det gäller arbetet med ungdomarna och säkerheten på ett mycket bra sätt.

Sundbo har den säkraste låsta avdelningen, Lill-Aspen, av alla särskilda ungdomshem i Sverige. Dessutom har den mycket kompetent personal som följer de lagar, regler och föreskrifter som finns.

Vid senaste rymmningen uppträdde personalen på ett proffsigt sätt, vilket gjorde att ingen kom till skada fysiskt. Jag kan bara gratulera ledningen på Sundbo till att ha tillgång till sådan bra personal.

Jag är däremot mycket irriterad över politiker som försöker dra politiska poäng av rymningen. Det vore bättre att de kritiserade lagstiftarna och domstolarna så att de mest kriminella döms till fängelse i stället för ungdomsvård.

Skulle också rekommendera politikerna att, innan de uttalar sig, göra ett besök på Sundbo ungdomshem, träffa personalen och ledningen och se hur man jobbar med ungdomarna. Ledningen kommer att välkomna ett sådant besök och alla spekulationer kommer att kunna upphöra.

Sten Axelsson

före detta polis

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons