Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar om socialdemokraternas politik ? jobben är viktigast

Annons

I ett inlägg den 11 oktober klagar Leif Kullberg på att vi socialdemokrater inte talar om vår egen politik utan använder vårt mediautrymme till att kritisera moderaterna dagen efter att de lagt sina förslag till budget.

Vi förstår inte den kritiken. Vi anser att det är viktigt att vi ger väljarna vår syn på den tilltänkta moderata politiken.

För övrigt inleder moderaten Tomas Högström sin debattartikel på samma uppslag med en lång drapa om hur eländigt den socialdemokratiska politiken fungerar för Sverige. Om Leif Kullberg läst vår artikel med mera öppet sinne hade han nog upptäckt att den innehåller en hel del om vad vi socialdemokrater vill.

Men vi tar gärna tillfället i akt att åter upprepa vilken politik vi vill föra. För oss socialdemokrater är jobben viktigast. Därför skapar vi 55 000 nya jobb inom kommuner och landsting, myndigheter och inte minst i näringslivet.

Vi satsar också stora resurser på forskning som kan leda till framtidens jobb. Vi höjer taket i föräldraförsäkringen så att fler föräldrar får 80 procent av lönen. Vi förbättrar för de sämst ställda pensionärerna genom att höja bostadstillägget. Vi höjer barnbidragen redan nu i oktober. Vi gör barngrupperna mindre inom förskolan och ser till att det finns pengar till fler anställda på skolorna så att eleverna får den hjälp de behöver.

Det här kan vi göra eftersom det går bra för Sverige.

I stället för att sänka skatten för dem som redan har det bra vill vi använda skattepengarna till att skapa större ekonomisk trygghet för alla.

Pia Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons