Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svara på frågan, Glenn Andersson!

Annons

Undertecknad har för min hustrus, vår lille sons och min egen räkning ställt en fråga till landstingsrådet Glenn Andersson (s). Vi är tre av drygt 30 000 patienter à cirka 1 700 kronor per styck och år, som känner oss berövade vår förtroendeläkare och sålda till ett vårdföretag som vi inte har förtroende för. Frågan ställs mot bakgrund att vi inom åtta dagar förlorar vår utmärkte familjeläkare Göran Måwe på Läkarhuset i Västerås. Vi har fått besked från en tjänsteman på landstinget att vi förvägras byta familjeläkare från landstingets val (Carema) till familjens val (Servicehälsan). Frågan som är obesvarad är fortfarande:

- Har landstinget avskaffat vår familjs rätt att välja familjeläkare och sålt oss som patienter till vårdföretaget Carema?

I stället för svar på frågan från landstingsstyrelsens ordförande Glenn Andersson (s), får jag genmäle från kommunalrådet Åke Hillman i Västerås. Åke Hillman konstaterar helt korrekt att landstinget är bättre lämpat att svara på mina frågor. Hillman vill i stället för att svara på min fråga föra en allmän kommunalpolitisk debatt om valfrihet i vården kontra upphandlingar av vårdentreprenader inom detta område.

Det gör jag gärna vid lämpligt tillfälle efter att frågan om landstinget, de kickade familjeläkarna och de sålda patienterna är avklarad. Men nu vill jag först ha svar på den konkreta och akuta frågan från landstingsrådet Glenn Andersson (s):

- Kan min son Victor, min hustru Cisa och undertecknad byta familjeläkare från ert val Carema, som vi inte har förtroende för, till vårt val Servicehälsan, vilka vi har förtroende för?

Glenn Andersson: Svara på den raka och enkla frågan!

Ja eller nej.

EVERT JONSSON

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons