Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveket mot Kolbäcksungdomen

Annons

I varje samhälle finns det band av olika hållfasthet som förenar människorna i just detta samhälle. Det kan vara kyrkan i byn, eller det kan vara den aktiva hembygdsföreningen och det kan vara en idrottsförening, som skapar något gemensamt i samhället. För att få ett levande samhälle är det av största vikt att vi som politiker har både hjärta och hjärna med när vi fattar våra beslut.

Nästa år ska KAIF-ishockey fylla 60 år, idag ser det inte ut som att denna dag ska gå i uppfyllelse. I denna förening har under årens lopp tusentals ungdomar haft glädje av att det funnits engagerade ledare som skapat en meningsfylld fritidsaktivet. Det är en förening där generationer har något gemensamt att diskutera och minnas.

Nu har de styrande i Hallstahammar, socialdemokraterna och vänstern bestämt att den tänkta ishockeyhallen ska byggas i Hallstahammar och inte där ishockeyn spelas idag, nämligen iKolbäck. På mycket tvivelaktiga grunder framförs nackdelar eller fråntas Vallmorinken fördelar, som visar att Vallmorinken är den bästa platsen för ishockeyspel i vår kommun.

När nu socialdemokraterna och vänstern förordar en nedläggning av Vallmorinken visar de att de inte använder hjärta och hjärna i sina beslut. Nu sker beslutet med en ryggmärgsreflex: vi är den största orten, därför ska ishockeyhallen placeras i Hallstahammar. Att man lämnar hundratals ungdomar i kommunens södra delar vind för våg har ingen betydelse för socialdemokraterna och vänstern.

Jag har vid flera tillfällen frågat socialdemokraterna och vänstern vad ungdomarna i Kolbäck, Mölntorp, Strömsholm och Säby ska aktiveras med för vintersport. Något svar har jag inte erhållit, annat än att det ju bara tar fem minuter för våra ungdomar att ta sig till Hallstahammar.

I Hallstahammars tätort kan ungdomarna i dag spela handboll, de kan spela volleyboll, de kan spela innebandy, de kan spela basketboll, de har nyligen fått en skatinghall och inom kort kommer det att anläggas konstgräs på Trollebo och därigenom kan ungdomarna även spela fotboll året runt.

Ungdomarna i Kolbäck med omnejd har fått en halvfärdig gymnastiksal. Den är visserligen färdigbyggd, men måtten motsvarar bara hälften mot vad det borde vara. Jag anser att det är en ren skymf mot våra ungdomar när socialdemokraterna och vänstern tar beslutet att placera ishockeyhallen i Hallstahammar.

Sigge Synnergård

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons