Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven-Erik Österberg (s): Det är visst ett systemskifte

Mycket av det som Staffan Anger (m) den 15 augusti riktar till mig i sitt debattinlägg har jag redan belyst vid två tidigare tillfällen under sommaren, varför jag nu nöjer mig med några korta kommentarer.

Annons

Anger tycks ha tappat tron att de svenska bankerna verkligen vill konkurrera med varandra och sätter nu sin tilltro till norska, danska och tyska banker som köpare av det helsvenska SBAB för att få fortsatt konkurrens på bankmarknaden.

Eftersom Anger ger sken av visst tvivel så vore det väl bättre att verka för att försäljningen inte verkställs. Ett SBAB i fortsatt statlig ägo med tydliga ägardirektiv är en garanti för fortsatt stark konkurrens på bolånemarknaden till gagn för svenska folket.

När det sedan gäller en höjning av egenavgiften till a-kassan med 300 procent, försämrade villkor för sjuka och arbetslösa, slopad avdragsrätt för fackliga medlemmar, belasta trafikförsäkringen med 30 procent skatt, högre beskattning av pensionärers inkomster än löntagarnas, att öppna för privata sjukförsäkringskunder på offentliga sjukhus, samma skatt på fastigheten oavsett vad ägaren tjänar eller vad fastigheten är värd, att antyda en möjlighet för friskolor att få ta ut terminsavgifter, att 50 procent av genomförda skattesänkningar har gått till de tio procent av befolkningen som tjänar mest. Allt detta kallar jag för ett systemskifte. Anger kan väl fortsätta att försöka lura folket och påstå att det är något annat, men mig lurar han inte!

Sven-Erik Österberg

Riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons