Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven-Erik Österberg (s): Det var ett evigt gnäll om skatterna!

Som ansvarig för arbetsmarknadsfrågor inom mitt parti, och med tämligen lång erfarenhet av dessa frågor under många år, inser jag mer än väl att ska löntagare ha något jobb att gå till, så behövs det företag som anställer.

Annons

Bakom varje företag finns det en företagare och det är inte ointressant vare sig för mitt parti eller mig under vilka villkor denne företagare verkar.

Behöver dessa villkor ses över? Behöver det sociala skyddsnätet för småföretagare/egenföretagare förbättras? Behöver nystartade företag bättre hjälp? Detta är några av alla de frågor som vi tittar på i vårt jobbrådslag i syfte att få fler jobb och bättre tillväxt i vårt land.

Det är ganska typiskt att Ove Jansson och hans organisation omedelbart hamnar i avdelningen skatter (VLT den 12 februari). Inte tror väl Jansson på fullt allvar att några fler insatser för att stödja och hjälpa företag ute i kommunerna skulle bidra till ett sådant skattetryck att företagandet kom av sig?

Däremot var Företagarna, den organisation som Jansson får lön ifrån, en av de största tillskyndarna till att förmögenhetsskatten skulle tas bort.

Jag har träffat många småföretagare under mina år i riksdagen och som kommunalråd. Jag har aldrig någonsin fått synpunkten att förmögenhetsskatten skulle vara det stora hindret för småföretagares verksamhet. Däremot har jag ofta mött synpunkter om storföretagens utsträckta betalningstider till sina underleverantörer som ett stort problem för småföretagens likviditet. Det kanske vore en fråga för Företagarna att ta tag i?

Eller är det för känsligt? Det är kanske enklare att följa ryggradskänslan och fortsätta att gnälla om skatter, vare sig det är befogat eller inte!

Sven-Erik Österberg

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons