Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven-Erik Österberg (s): Ingen garanti för jobb!

Annons

Avslutningsvis i sitt debattinlägg i VLT den 13 april säger Jörgen Johansson att centern inte valt att sitta still i båten och hoppas att ungdomsarbetslösheten bland de unga ska sjunka av sig själv. Nej det senare vore ju anmärkningsvärt med tanke på med vilken hög profil Jörgen Johansson visste hur detta skulle gå till under förra höstens valrörelse.

Dess värre måste jag konstatera att det märks inte speciellt mycket av centern och Johansson i denna fråga nu efter valet. Inte mer än att han i släptåg efter moderaternas och Littorins politik får agera städgubbe och försöka förklara vad som är bra.

I sin iver att frisera urusla förslag på arbetsmarknaden så drar sig inte ens denne centerpolitiker för att fara vårdslöst fram med sanningen. Det är inte så att arbetslösheten bland ungdomar sjunker. Långtidsarbetslösheten hos denna grupp har ökat med 200 procent sedan valet i höstas. Senaste veckostatistiken gällande för Västerås visade på att både den korta och långa arbetslösheten ökar bland ungdomar.

Den jobbgaranti för ungdomar som Johansson slår sig för bröstet med är inget annat än ett urholkande av ordet garantis betydelse. Den enda garanti ungdomarna får där är att ersättningen sjunker ännu mer för dem som är arbetslösa dessutom ska de söka jobb på arbetsförmedlingen 30 timmar i veckan, ingen garanti för jobb där inte.

Detta är bara ytterligare ett bevis på att högerregeringen som Jörgen Johansson säger sig tillhöra och frenetiskt försvarar är konsekvent i sin politik. Piska till dem som redan är utsatta och morot till dem som redan lever på solsidan. Det kanske är lättare för Johansson att förklara för folket i Djursholm finessen med avskaffandet av fastighetsskatten än att ta hem det i Arboga och Medåker. Men gamla bondeförbundare gör sig väl inte besvär i det fina Djursholm trots att de gör allt för att stötta upp Reinfeldts vacklande regeringsskuta.

Sven-Erik Österberg

Riksdagsledamot (s)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons