Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven Larsson (S): Svepskäl för sänkta skatter

De så kallade gamla moderaterna har alltid arbetat för att sänka skatterna. Vi minns Jarl Hjalmarssons krav, vi minns Gösta Bohmans krav, och vi minns Bo Lundgrens ständiga krav på skattesänkningar.

Annons

Deras väljare som oftast hade höga löner tjänade på skattesänkningar samtidigt som de var likgiltiga till hur det går med välfärden. Men de andra borgerliga partierna var mycket ljumma för skattesänkningar. Naturligtvis funderade man på hur skattesänkningsproblematiken skulle kunna lösas tillsammans med de övriga borgerliga partierna.

Enligt vad jag har fått fram är det finansminister Borg som är innovatören bakom jobbskatteavdraget. Under beteckningen ”de nya moderaterna” marknadsförde man det nya och fick med sig de övriga borgerliga partierna. Man höjde avgiften till A-kassan som ett första steg, sänkte ersättningsnivån kraftigt samt sänkte man skatter men inte för arbetslösa, sjuka, och pensionärer. De arbetar inte, därför skall de betala högre skatt säger man.

Att en sjuk har höjda levnadskostnader vid sjukdom det struntar man i och resultatet ser man nu. Skillnaden mellan de svaga och de starka i vårt land visar sig nu klart och tydligt. Riksdagens utredningstjänst har redovisat att tio procent av skattebetalarna har fått 62 procent av den totala skattesänkningen varför man kan konstatera att ”de nya moderaterna” har lyckats med det som Jarl, Gösta och Bosse inte lyckades med varför finansminister Borg är väldigt glad liksom andra bland moderaterna.

Att jobbskatteavdraget skulle ge mera jobb, tror inte jag, att de själva någonsin har trott på enär det viktiga har och är att sänka skatterna sedan får det gå hur som helst med välfärden. De bryr sig inte om de svaga i samhället och tyvärr verkar det som att även Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna också har fastnat på den otrevliga välfärdsresan som går mot ett ytterst ojämlikt samhälle liknande det vi hade för många, många år sedan.

Arboga

Sven Larsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons