Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven Svensson (kd): Ingen röstade för att lägga ned Komvux

"Hur kunde ditt parti rösta för en nästan total nedläggning av det omtyckta och flexibla Komvux?"

Annons

Ovanstående fråga har jag på sista tiden fått ett antal gånger och känner mig nu manad att gå in i debatten.

De som ställer frågan har inte läst på. Det finns inte ett enda parti i Västerås, varken i alliansen eller i oppositionen som har röstat för en nedläggning av Komvux. Däremot har vi alla röstat och varit överens om en upphandling av den kommunala vuxenutbildningen i Västerås.

I den förra upphandlingen "vann" Komvux och har sedan dess haft runt 80 procent av den kommunala vuxenutbildningen. Den gången blev det ingen debatt om de utförare som fick lägga ner och säga upp delar av sin personal.

Nästa gång kanske Komvux vinner tillbaks delar av den kommunala vuxenutbildningen. Det ska bli intressant och spännande att följa den debatten. Vi får se om vänsterpartiet ställer sig i fullmäktigesalen och försvarar till exempel Liber om de nu skulle "förlora" delar av nästa upphandling.

Västeråsalliansen och därmed kristdemokraterna tycker att det är bra med konkurrens och vi kommer att fortsätta med upphandlingar och konkurensutsättningar av kommunal verksamhet.

För att skapa en mångfald och göra det möjligt för människor att välja samt att vi är skyldiga att se till så vi får så mycket som möjligt för våra skattepengar.

Sven Svensson

ordförande för kristdemokraterna i Västerås

fullmäktigeledamot och Komvuxanställd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons