Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Svennesosse”: Minskad segregation ger färre brottsoffer

Annons

Det sägs att statistik kan läsas precis som man vill, vilket Jimmie Åkessons inlägg den 6 augusti är ett utmärkt exempel på. Åkesson skriver att invandrare är överrepresenterade som brottslingar och svenskar överrepresenterade som offer: Är det konstigt om man samtidigt tar med i beräkningen att invandrargrupperingar är överrepresenterade bland dem som inte kommer in på arbetsmarknaden – ofta på grund av arbetsgivares förutfattade meningar.

De är överrepresenterade bland dem som inte klarar av en fullständig skolgång – ofta på grund av att de går i skola i socialt utsatta områden, med sämre fungerande skolor, och att de är överrepresenterade i den socialgrupp som har det sämst i Sverige – som också är den socialgrupp som begår flest grova brott?

Om man samtidigt tar med i beräkningen att vi bor i Sverige och det då per definition bör finnas flest svenskar här, så är detkanske inte så konstigt att svenskarna oftare är brottsoffer?

I stället för att lägga energi på att ställa grupper mot varandra, att peka ut och att hata – lägg i stället kraften på att försöka bygga ett samhälle där alla får plats och där alla har rätt att utvecklas.

Lägg resurser på att förbättra situationen för dem som har det sämst, de som är utanför – så ska du se att vreden hos de utsatta minskar och då också våldet.

Minska den sociala segregationen och minska hatet, så ska du se att färre människor blir brottsoffer.

För övrigt tror jag att en av de större riskfaktorerna för att begå våldsbrott är att vara man, så med tanke på det kanske vi alla ska rösta på Fi…

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons