Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenska chefer underbetalda?

Annons

I en debattartikel den 18 december påstår Thore Gårmark att svenska toppchefer har dåligt betalt. De stackarna har ju så höga skatter!

Liknande uttalanden har vi i dagarna hört bland annat ifrån ordföranden för Svenskt Näringsliv, Michael Treschow. Enligt honom finns det anonyma globala finansiella aktörer som svenska börsföretag är utsatta för och som driver upp styrelsearvoden och vd-ersättningar.

Det finns inget samband mellan toppchefernas ersättningar och arvoden och vanligt folks löner, skriver han vidare. De största ägarna i börsföretagen är dock våra pensionsfonder som tydligen har svaga företrädare som inte kan gå i clinch med girigheten.

När jag för ett antal år sedan bodde i USA så diskuterades det i kongressen om man inte skulle lagstifta om för höga chefslöner och styrelsearvoden för att dessa hade en negativ inverkan på den amerikanska ekonomin.

Vidare har modern forskning inte lyckats påvisa något samband mellan chefslöner och arvoden och hur väl företagen utvecklas. Det är helt andra faktorer som avgör hur framgångsrikt ett företag blir än höga ersättningar till chefer och styrelser.

Thore Gårmark och Michael Treschow kan inte med ett enda exempel visa att man inte lyckats rekrytera någon vd eller styrelseledamot därför att ersättningen varit för låg. Däremot kan de säkert ge mängder med exempel på hur företagen tappat många duktiga medarbetare på grund av felaktiga beslut, snikenhet och inkompetent företagsledning. Medarbetarna förlorar sina jobb men toppcheferna flyger vidare med sina gyllene fallskärmar och pensioner.

De stora internationella företagen har betydligt tuffare villkor för företagsledningen än våra svenska storföretag. Det kommer Michael Treschow säkert att upptäcka som ny styrelseledamot i Unilever. Där är det vanligt med ettårskontrakt för företagsledningen. Om inte den verkställande ledningen motsvarar ägarnas förväntningar så byts den ut, vilket styrker misstanken att det inte råder brist på lämpliga kandidater till dessa få toppjobb.

Clas Lundberg

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons