Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskt Näringsliv: Det här behöver Västmanland

Annons

Ett historiskt val har genomförts. Det har föregåtts av en valrörelse som dominerats av frågan om sysselsättningen. Men kopplingen mellan sysselsättning och företagens villkor har allt för sällan varit uppe på agendan. Fördelning har varit ett av ledorden och saknaden av konkreta förslag som gör att de svenska företagen kan växa och bidra till vår gemensamma välfärd, har varit stor.

Företagen i Västmanland vill bidra till att få ner arbetslösheten. De vill anställa. De vill växa och utvecklas. Politikernas insatser under valrörelsen har varit intensiva. Nu är det upp till bevis. Företagarna i länet har i dagarna levererat sina förväntningar inför kommande mandatperiod, förväntningar som är grunden för att Västmanland ska utvecklas positivt och därigenom säkra vårt välstånd.

Högst på listan står sänkta arbetsgivar-avgifter, minskat regelkrångel och lägre beskattning av arbete. På kommunnivå vill företagen se följande prioriteringar:

w Bättre kvalitet i skolan

w Ökade satsningar på infrastruktur

w Kortare handläggningstider och lägre kostnader för tillsyn

w Fler privata initiativ i offentlig sektor

w Förbättrad offentlig upphandling

w Åtgärder för att stävja konkurrens från offentlig sektor.

Det är nu det egentliga arbetet tar vid. Det är nu som politikerna måste visa mod och våga närma sig kontroversiella sakområden av betydelse, för att få till stånd ett bättre företagsklimat. Företagare representerar inget särintresse. Deras villkor är ett allmänintresse. Politikerna har ett stort ansvar som de bäst tillvaratar genom att bedriva en politik som river hinder. Därmed skapas bättre förutsättningar för företagare att utveckla sina verksamheter och skapa fler jobb.

Vi behöver ett bra företagsklimat i vårt län så att företag utvecklas. Företagen kommer sedan att generera de resurser som politikerna ska hjälpa till med att fördela. Den bästa medicinen för vårt län är fler företagsvänliga politiker och fler otåliga och företagsamma medborgare.

Så till alla er politiker – ta till er förväntningarna från era företagare i länet! Ge dem chansen att verka i ett land och i ett län som tar tillvara på deras entreprenörskap. Det kommer ge oss alla en bättre framtid!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons