Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskt Näringsliv: Höga ingångslöner sätter krokben för ungdomar

Om du är ung och arbetssökande, utan yrkeserfarenhet och med en utbildning som inte matchar arbetsmarknadens behov, är höga ingångslöner ett hinder, anser en fjärdedel av Svenskt Näringslivs medlemsföretag.

Annons

Att anställa, lära upp och ”testa” en ung person blir för dyrt och dessutom för riskfyllt med det stelbenta regelverk vi i Sverige har inom arbetsrättsområdet.

Finanskrisen och konjunkturnedgången, i kombination med stora ungdomskullar, förbättrar inte utgångsläget för våra ungdomar. Var fjärde ungdom mellan 18 och 24 år står utan jobb. I Europa hamnar Sverige på en föga smickrande andraplats efter Spanien när det gäller andelen unga arbetslösa. I Västmanland har arbetslösheten bland unga ökat med 85 procent på bara ett år.

Om lönen fick sättas lokalt på varje enskilt företag skulle ungdomars chanser att komma in på arbetsmarknaden och få en bra löneutveckling öka väsentligt. Enligt en undersökning som Svenskt Näringsliv nyligen genomfört vill två tredjedelar av de mellan 26 och 35 år att lönen sätts individuellt i samtal mellan dem själva och närmaste chef.

Undersökningen visar också att tre fjärdedelar av de tillfrågade anser att ett företag som kopplar lön till prestation är mer attraktiv som arbetsplats.

Lär av dem som gör det bättre! En bra start vore att ta intryck och lära av Danmark. Där är ungdomsarbetslösheten under 10 procent! Jämförelser med andra länder visar att där lönesättning och arbetsrätt hanteras med större flexibilitet är ungdomsarbetslösheten lägre.

Det borde vara bevis nog och en anledning att se över det svenska regelverket och den praxis vi tillämpar på området.

Att ungdomsarbetslöshet och lönesättning hänger ihop framstår som givet.

Företag måste få chansen att utarbeta egna lönesättningsmodeller, modeller som också gör dem attraktiva som arbetsgivare. Det kommer att gynna de unga på sikt.

regionchef

Svenskt Näringsliv

Västerås

Kristin Lahed

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons