Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverigedemokraterna ska mötas öppet

Annons

Efter den slutliga sammanräkningen av riksdagsrösterna är det ett faktum att 162 463 svenskar har lagt sin röst på ett rasistiskt parti. Det är uppenbart att riksdagspartiernas strategi att tiga ihjäl Sverigedemokraterna fatalt har misslyckats. Vi måste nu lära av våra misstag och göra allt för att avslöja Sverigedemokraternas dolda agenda. Bakom vackra ord om bättre äldreomsorg och brottsbekämpning döljs en vilja att utvisa människor som flytt till Sverige från krig och förtryck. Sverigedemokraterna kommer att ta plats i fullmäktige i flera av Sveriges kommuner, vilket skapar legitimitet inför valet 2010. De demokratiska partiernas uppgift runt om i landet blir nu att föra en öppen debatt med de odemokratiska krafterna. Våra argument är starkare än tystnaden. Talet om att debatt legitimerar är nu bevisat felaktigt. Nu gäller det att ställa till svars - inte att tiga.

Efter att ha läst igenom Sverigedemokraternas dokument har jag inte lyckats hitta några kommunpolitiska förslag. Vill de höja eller sänka skatten? Vilka konkreta satsningar vill de göra för att förbättra äldreomsorgen? Hur ser budgetförslaget ut för Hallstahammars kommun?

Frågetecknen är många, men svaren få. Sverigedemokraterna har fått ett starkt mandat av svenska folket, men har hittills inte behövt visa prov på varken kompetens eller ansvarstagande. Min uppmaning är därför att samtliga demokratiska partier i Sverige gör allt för att öppet möta Sverigedemokraterna i debatt och mediernas granskande roll är viktigare än någonsin.

Fredrik Bertilsson (m)

Distriktsordförande i Moderata ungdomsförbundet i Västmanlands län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons