Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges pensionärers intresseparti: Rätta in er i ledet, pensionärer!

Politikerna försvarar nu offentligt i tv-rutan sin pensionsreform och hävdar envist att vi alla kände till att pensionärerna skulle få det sämre om en finanskris inträffade! Man talar då om den så kallade bromsen som politiker av oförklarlig anledning införde i pensionssystemet och som är helt okänd för gemene man.

Annons

Även om man bortser från jobbskatte-avdraget som gynnar dem som arbetar måste våra politiker förklara hur det kan komma sig att pensionärerna skall acceptera att deras inkomster kommer att minska i flera år på grund av finanskrisen medan alla andra får ökade inkomster. Arbetare och tjänstemän får löneökningar genom sina arbetstagareorganisationer och ännu värre är att politikerna höjer sina egna arvoden.

Eftersom inga andra, med politiker i spetsen, vill bidra till att pensionärerna får samma inkomsthöjningar som alla andra kategorier utan enbart gynnar sig själva måste väl effekten bli att vi pensionärer internt får fördela pensionsinkomsterna mellan oss. De som har en bra pension skall i så fall avstå till de som har det sämre. Kan det vara avsikten?

Tyvärr är det en svensk företeelse att sitta tyst i klassen och det gäller särskilt oss som är äldre. Jag tror att våra politiker underskattar oss. Även om vi över 65 endast är representerade i riksdagen med 2 procent så har vi fortfarande möjligheten att påverka genom att rösta och den möjligheten kommer nu 2010.

Glöm bort dina gamla partier – de har ju uppenbarligen glömt bort dig!

Bengt G Andersson

Sveriges pensionärers intresseparti (SPI)

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons