Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges skendemokrati

Annons

Replik till Hans Thunström (VLT den 17 juni).

Jag tillhörde själv Ny demokrati åren 1991 till 1997. Bland andra träffade jag då Hans Thunström som enligt min uppfattning då och nu var och är en av de ärligaste och bästa politiker jag träffat på. Jag kan verkligen vidimera hans inställning till exempelvis AFA som är en vänsterfalang med en klar tendens till terrorism i sina led, till och med värre än våra fotbollshuliganer.

De slängde bevisligen molotovcocktails in genom andra våningen på Luntmakargatan i Stockholm, det vill säga Ny demokratis kanslilokaler, med Stockholmspolisen närvarande på gatan. Jag var personligen där och upplevde att polisen inte gjorde ett handtag för att hindra AFA, utan i stället avvisade nyfikna åskådare och ännu mindre utredde det hela i efterhand trots anmälan. Tyvärr tog jag då min Mats ur skolan. De hot som bland annat AFA riktade mot oss i ett riksdagsparti gjorde att många med mig avslutade sin politiska karriär av lättförståeliga skäl.

Jag träffade i partiet ungefär lika många så kallade rasister som i alla andra partier. Hur försvarar man sig i Sverige mot dessa angrepp - man avgår!

Så slutade i verkligheten epoken Ny demokrati men AFA finns kvar med tydlig support från både socialdemokrater och vänsterpartister. Hur är det med demokratin i Sverige egentligen?

Du får ha vilka åsikter som helst åt vänster men ve den som har högerinriktade åsikter! Får man egentligen vara moderat och får man över huvud taget ha åsikter i frågor som lutar åt höger?

Åsiktsfrihet i Sverige är som en kyss där bak.

Bengt G Andersson

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons