Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svik inte Kolbäcks ungdomar

Annons

Julen står för dörren och så gör också beslutet om en ishockeyhall i Hallstahammars kommun. Det har länge pratats om att bygga en ishockeyhall i vår kommun, men nu är det slutpratat och ett beslut ska tas inom kort. En del tycker att ishockeyhallen ska byggas i Hallstahammar för att där bor det fler människor än i Kolbäck. Ett sådant argument får inte vara avgörande, man måste också se vad ungdomarna i dag kan göra på sin fritid i Hallstahammar respektive Kolbäck.

I Hallstahammar kan ungdomarna vintertid ägna sig åt följande sporter, de kan spela innebandy, basketboll, handboll, volleyboll, skating och inom kort även fotboll vintertid.

Vad kan då ungdomarna i Kolbäck, Mölntorp och Strömsholm idka för vintersporter? Jo, den enda vintersport de kan ägna sig åt är ishockey. Och den idrottsgrenen tycker många, att det är en gren för mycket för ungdomarna i Kolbäck, Mölntorp och Strömsholm.

I Kolbäck har det spelats ishockey sedan slutet på 1940-talet och gör så än i dag. Att det överhuvudtaget spelas ishockey i vår kommun, beror på otroligt engagerade föräldrar och ledare i Kaif. Utan detta engagemang hade ishockeyn varit en nedlagd idrottsgren i vår kommun.

Ett placeringsbeslut får inte hastas fram och grunda sig på att ishockeyhallen måste stå färdig till hösten 2006 (valet). Beslutet måste se till helheten för vår kommun när det gäller ekonomi och vad vi kan erbjuda våra ungdomar i Kolbäck, Mölntorp och Strömsholm för möjligheter att idka vintersport.

Sigge Synnergård

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons