Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack för besked, Mona Sahlin!

När Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin nyligen talade under Almedalsveckan på Gotland tog hon verkligen bladet från munnen.

Annons

Hon sade: ”Vi Socialdemokrater, tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet, vi väljer möjligheter för unga att vara med och bygga framtidens Sverige. Och beskedet är: Det är mycket viktigare än stora skattesänkningar för redan rika vuxna. Det är vårt val.”

Ett mycket märkligt uttalande. Socialdemokraterna är emot regeringens nya skolpolitik, som enligt dansk yrkesutbildningsmodell skulle leda till att många fler ungdomar fick jobb. 

Socialdemokraterna vill dessutom höja arbetsgivaravgifterna för ungdomar, som regeringen har halverat för att göra det mer attraktivt att anställa dem.

Det är vidare bra att alla väljare nu har fått besked på skatteområdet. Sahlin sade det i tv-programmet Agenda, och hon upprepade det nu igen. Om vänsterkartellen vinner nästa val så kommer skatterna tveklöst att höjas för alla vuxna. 

Men man kan undra vad en löntagare i Västmanland som tjänar kring 20 000 kronor i månaden tycker om det uttalandet. Med Alliansregeringens politik har den löntagaren fått sänkt skatt med mer än 1 000 kronor per månad. På ett år blir det nästan en hel extra månadslön.

Vi i Alliansen tycker inte att denna löntagare är rik. Vi vill att han eller hon ska få lägre skatt och därigenom i större utsträckning kunna påverka sitt liv.

Socialdemokraterna vill ta mer av denna löntagares pengar för att på så sätt kunna styra och ställa mer i hans eller hennes tillvaro.

Det kommer aldrig vi att ställa upp på!

Jessica Polfjärd

Staffan Anger

riksdagsledamöter (M) för Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons