Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teknikbyn viktig för Västerås utveckling

Vi ser med tillförsikt och med glädje på Teknikbyns utveckling i Västerås och regionen.

Annons

Behovet av en framgångsrik Teknikby är särskilt stor när vi nu är inne i en lågkonjunktur och dessutom har en pågående finanskris. Vi vill passa på att kortfattat beskriva några av de händelser och den utveckling som skett under det gångna året i Teknikbyn och som gör att vi är väl rustade inför framtiden.

Under 2008 har 35 nya verksamheter flyttat till Teknikbyn. Det är en blandning av företag i tidigt utvecklingsskede, befintliga företag som flyttar in i Teknikbyn respektive större företag som förlägger verksamhet hos oss. Samtidigt har också ett antal företag flyttat ut från Teknikbyn, vilket är bra eftersom 30 av dessa är etablerade i Västerås. Teknikbyn har aktivt bidragit till starten av Automation Center, lokaliserat i Teknikbyn, vilket också är något som starkt bidrar till företagsutvecklingen och synliggörande av automations- och

robotklustret i Västerås.

Nyföretagarprogrammet Kick Start, utvecklas vidare och det har nu rekordmånga företag antagna vilket är positivt och ökar potentialen för ytterligare nya företag i Västerås.

Teknikbyns inkubator Create Business Incubator Mälardalen AB har startats. Det är en verksamhet som stödjer företag med stor tillväxtpotential. För närvarande är 18 projekt och företag med i Västmanland.

Samarbetet i regionen har utvecklats. Till exempel är sex kommuner i Västmanland representerade i Kick Start. Create är också ett samarbete mellan Södermanlands och Västmanlands län.

Vi ser också med tillfredsställelse att Teknikbyn har lyckats ned finansieringen av nya verksamheter och fått del av finansiering via det nationella inkubatorprogrammet. Teknikbyn har också fått EU-projektet Prim i samarbete med åtta inkubatorer och teknikparker i hela Mål 2-området. Såväl Länsstyrelsen som Sparbanksstiftelsen Nya stödjer Teknikbyn och Landstinget som åter träder in med stöd.

Monica Ericsson

stadsdirektör

Elisabeth Unell (m)

kommunstyrelsens ordförande

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons