Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teknikbyns framtid i Västerås

Annons

Jag rekommenderar Teknikbyns styrelse att snabbt tillsätta en ny vd och dra nytta av de kunniga personerna som arbetar i Teknikbyn. Denna artikel skriver jag på grund av mitt före detta engagemang i startandet av Teknikbyn. Jag deltog några år i den unga styrelsen, därefter slutade jag för att själv starta företag. Jag blev invald i valberedningen för någon månad sedan och vill påverka så det händer saker eftersom jag anser det viktigt.

Jag blev väldigt besviken och ledsen när Evert Jonsson blev sparkad och efter en kort efterforskning förstår jag att man inte kan komma överens igen. Problemet nu är att det inte finns någon aktiv drivande vd, att ekonomin är rörig och att hela processen med Teknikbyn står för stilla. Nu är det som har hänt historia och vi måste titta framåt.

De stora målsättningarna hoppas jag är kvar, nämligen att:

*antalet företag och anställda i teknikbyn skall följa kurvorna som finns.

*Teknikbyns framträdande plats är viktig i massmedia.

*de sista årens internationaliseringsarbete är viktigt att hålla igång och utveckla.

Jag utbildar folk på andra teknikbyar och har kommit fram till att den relativa skillnaden mellan byarna är till Västerås fördel. Västerås teknikby har etablerat sig som en känd teknikby på kort tid med en strategi för internationalisering och för att skapa nya företag. Västerås var sent ute med Teknikbyn, men när den kom igång så gick det fort med att bygga upp den med små resurser. Sponsringen till ett projekt är inte så viktigt som många tror, det beror mera på personerna som driver projektet, jag ser gång på gång hur viktigt det är med "rätt" personer.

Staden kommer att fortsätta att förändras, nya internationellt starka företag växer upp och andra minskar, jag känner till företag som 20-30 år efter starten har en omsättning över en miljard, ett av dessa företag finns i Västerås. Excellenta anonyma resultatinriktade ledare som får en produktidé under rätt tid kan skapa enormt mycket med små resurser och rätt personer.

Troligen finns det företag "födda" i Teknikbyn som kommer att bli stora om 10-20 år (Teknikbyn är runt 8 år). Låt oss förverkliga denna vision i samförstånd.

Jag vill till sist tacka Evert för att han med sina arbetskompisar har etablerat en teknikby i Västerås med mycket svett, det skall du vara stolt över och jag önskar dig all lycka på din fortsatta vandring.

Lennart Lindh

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons