Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teknikbyns vd: Export avgörande för både Västerås och Sverige

Annons

Visst finns det både befintliga och potentiella exportföretag i Västerås.

Likaså har Västerås flera ytterst kompetenta rådgivarorganisationer - privata respektive offentligt finansierade - för affärsutveckling av nya affärs-idéer och befintliga företag med exportpotential.

Jag delar helt Kjell Strandbergs påpekande i VLT den 5 januari. En positiv handelsbalans, att ett lands export är större än dess import, skapar hållbara ekonomiska förutsättningar för tillväxt och välstånd.

Teknikbyn strävar efter att bidra till det nya Västerås genom att med högsta ambition stödja start, utveckling och tillväxt av kunskaps- och teknikintensiva företag, på uppdrag av

offentlig sektor, privata näringslivet och högskola. Nya affärsidéer och företag har oftast sitt ursprung

inom Västmanlands industris och Mälardalens högskolas

styrkeområden såsom energi och miljö-teknik, it/elektronik men också kultur och vårdsektor. En bärande idé är att

alla de som vi engagerar som rådgivare och affärs-utvecklare inom Teknikbyn själva är erfarna företagare.

Då Teknikbyn med både offentlig och privat finansiering kompletterar marknaden och stödjer nyföretagande utgår vi ifrån entreprenörernas drivkraft men också affärsidéernas tekniska och affärsmässiga potential.

I dessa globala tider är det naturligt att alltid sikta mot internationella marknader och undvika att begränsa sig till exempelvis den svenska företagsmarknaden eller den dryga promille av världens befolkning som vi svenskar utgör.

Därmed inte sagt att alla företag får global framgång direkt från start. Ur mångfald och bredd uppstår spets och det enastående. Det tar tid och resurser att bygga ett långsiktigt hållbart nyföretagande men det är nödvändigt då det bidrar till utvecklingen av Västmanlands näringslivsstruktur. Här återkommer vi till Teknikbyns unika funktion som gemensam kreativ arena där invanda mönster korsas och bryts och nya möten uppstår och idéer skapas för drivna entreprenörer och nya affärsidéer, riskvilligt kapital, organisationer och kunskapsföretag.

Teknikbyns syfte? Att bidra till fler framgångsrika tillväxtföretag som skapar kvalificerade arbetstillfällen, skatteintäkter och bidrar till en positiv handelsbalans!

Magnus Lundin

vd för Teknikbyn

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons