Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tekniska produktionsstyrelsen: Renhållningen blir mer effektiv

Annons

Alliansen ser som en av sina främsta uppgifter att vårda västeråsarnas skattepengar och att avgifter och taxor skall kunna hållas så låga som möjligt. Vi har genom vår granskning av renhållningen sett att verksamheten inte drivits optimalt.

Att genom organisatoriska förändringar och effektiviseringar spara 20 procent av kostnaderna men med oförändrad service ser vi som ett bevis på att den tidigare politiska ledningen inte fokuserat på dessa frågor.

Att hävda att vi skulle använda ord som inkompetent, som de tidigare socialdemokratiska ordförandena inom denna sektor hävdar, när vi beskriver de tidigare styrande inom renhållningen känns varken särskilt snyggt eller sanningsenligt. Vi har utifrån dagens förutsättningar dragit slutsatsen att det finns en hel del att göra inom renhållningen. Och det är också vår avsikt att genomdriva detta.

Huruvida detta varit möjligt tidigare eller inte, må vara en fråga för den tidigare majoriteten. Ansvaret ligger dock tungt på det tidigare socialdemokratiska styret som har medverkat till att bygga upp en verksamhet som varit alldels för dyr och ineffektiv.

I vår artikel framgick att "de kostnadsbesparingar som nu görs inom renhållningen kommer att leda till att kostnadsnivån för insamlingen kommer att sänkas med 20 procent." Vi beklagar om detta uppfattats vara synonymt med en lika stor taxesänkning. Vi ville tydliggöra att det går att utföra tjänsten renhållningsinsamlingen som drivits i kommunal regi mycket mer effektiv. Genom att se över alla kostnadsdrivande parametrar inom vårt ansvarsområde är vi övertygade om att vi kommer att finna fler lösningar som är till gagn för västeråsarna.

Det pågår ett arbete att nu se över inte bara renhållningen utan hela den gamla tekniska förvaltningen. Redan preliminärt ser vi inom alliansen att det finns stora besparingar att göra bara genom att arbeta lite smartare och effektivare.

Tomas Salzmann (m)

ordförande

Helene Lind (cp)

vice ordförande

Mats Wannerfjord (fp)

Reidor Ljung (kd)

tekniska produktionsstyrelsen

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons