Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas Högström (M): Vårdköerna är visst ett problem

Annons

Läser man Görel Korkmans artikel får man intrycket att de långa vårdköerna inte är ett alltför allvarligt problem för Landstinget Västmanland.

Är Korkmans besked till den äldre kvinna som har väntat i ett år på sin höftledsoperation att man åtminstone erbjuder god och snabb vård på andra håll i landstinget? Vård ska ges efter behov. Korkman bör fråga sig och sina parti-kamrater hur det kommer sig att Moderatstyrda landsting som Halland och Kronoberg lyckas så väldigt mycket bättre än Västmanland med att ge vård i tid.

Om Görel Korkman påstår att Landstinget Västmanland gjort allt det kunnat för att korta köerna, men ändå visar sig vara bland de absolut sämsta i landet är det ju något som inte stämmer. Det finns också anledning att ifrågasätta hennes påstående att ”förträngningseffekter” uppstår när man jobbar bort köerna.

Våra lösningar handlar inte enbart om ökad valfrihet och fler vårdgivare, som Korkman påstår. Buskisargumenten om skattesänkningar och utförsäljningar faller också platt till marken. Vi har lagt förslag om satsningar på vård och behandlingar som skulle innebära att köerna kunde kortas.

Vi föreslår även remiss-frihet och att landstinget ska inrätta patientlotsar och vårdgarantikontor så att de svårast sjuka kan få rätt vård samtidigt som läkarna slipper en del av den administrativa bördan.

Vi utmanar gärna Socialdemokraterna på att komma med de bästa lösningarna på hur vi kan säkra vård i tid för alla västmanlänningar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons