Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Transport-vd: Vi tar miljön på allvar!

Jag har varit i transportbranschen i 30 år. Under denna tid har jag haft förmånen att jobba i olika företag - både som köpare och säljare av transport-och logistiktjänster. De senaste åren i företagsledande ställning.

Annons

De sista 10 åren har fokus alltmer ställts på miljöfrågor. Som branschmänniska må jag "under bilan" erkänna att det ibland har varit ett ämne som känts uttjatat. Lite "mode" hos både köpare och säljare - flockbeteende där frågan varit het men understundom kommit i skymundan för prisfrågor och lönsamhetsdiskussioner.Men den senaste tidens uppmärksamhet kring klimatfrågorna gör mig både personligt och yrkesmässigt berörd. Det är allvar nu!

Jag är vd för LBC Västerås. LBC ägs av 67 stycken åkeriföretag som alla verkar i Mälardalsregionen.Transporter har en stor miljöpåverkan. Det kan dock vara på sin plats att påpeka att när våra politiker pratar om transporter så ingår ofta persontransporter.Effektiva transporter bidrar till välstånd. De fordon som vi ser ute på vägarna utför alla någon form av transport som är till nytta för samhället: livsmedel, material till hus och vägar, avfall med mera. Dessa nödvändiga transporter påverkar vår miljö, och därför gäller det att vi gör det så effektivt som möjligt så att miljön påverkas så lite som möjligt!

Som vd för LBC Västerås lovar jag att tillsammans med våra 67 delägare intensifiera det arbete som skall göra oss till ett föredöme när det gäller transporter och miljö! Vi vill samverka med alla goda krafter för att ta vårt ansvar för en minskad miljöbelastning. Det kan gälla alternativa bränslen, effektivare transportupplägg, kombitransporter, oljor, tvättmedel, tjänsteresor, ekonomiskt körsätt med mera.

Vi kommer inte att klara av att göra allt på en gång. Miljöarbete är ett långsiktigt arbete, men vi skall intensifiera en redan uppstartad process - till gagn för vår miljö, våra kunder och våra affärer. Med målet att vara ett föredöme.

Eddie Hansson

Vd LBC Västerås AB

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons