Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre toppar oförenligt med miljömålen

Annons

Idre fjäll svarar i VLT den 25 november genom sin vd Joacim Johansson att projekt Tre Toppar beräknas skapa 350 årsarbeten.

Som centerpolitiker vill också jag att Särna och Idre ska få blomstra och inte av- folkas. Idre fjäll har med sina pister och stugbyar säkert bidragit med tillskott av många arbetstillfällen.

Trots det avfolkas nu bygden och ingen kan få mig att tro att ett spektakulärt liftsystem ska kunna ge 350 nya årsarbeten. Under anläggningstiden skulle det komma ett antal anläggnings-arbetare till Idre för att delta i arbetet med att nedgradera naturreservatet på och kring Städjan. Men sen då? Annat måste till för att hejda avfolkningen.

Även om liftarna inte skulle synas på långt håll skulle de finnas där, kränkande Västerås stifts "heliga" berg. Idre fjälls hittills goda miljöpolicy har allvarligt skadats av projekt Tre Toppar. Nu återstår att sätta hoppet till regeringen med den gröna folkhemstanken. Tre Toppar rimmar illa med miljömålen "Storslagen fjäll- miljö" och "Levande skogar" och kan därför inte tillåtas. Per Wernberg

 Hallstahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons