Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tror landstingets ledning att vi är blinda?

Annons

Landstingets ledning säger i en artikel den 14 november följande. "Trots att 92 miljoner kronor ska sparas de kommande tre åren ska patienterna inte behöva märka någon skillnad".

Detta trots att man tar bort familjeläkaren i bland annat Virsbo.

I dag tillhör vi som bor här antingen familjeläkaren i Virsbo eller som jag familjeläkaren i Fagersta. En orsak till att en del av oss tillhör Fagersta är att vi är för många invånare för att alla skall kunna vara listade i Virsbo. Både i Fagersta och Virsbo är det långa väntetider och detta är nog ett problem som finns över lag på fler av de drabbade ställena.

Men vad händer om man tar bort flera familjeläkare på de små orterna? Om man skall spara innebär det att man knappast kommer att anställa fler på de större orterna. Då blir köerna

ännu längre och väntrummen överfulla. Men vi kommer inte att märka det påstår man från ledningen.

De som har turen att vara listade hos familjeläkaren på orten har i dag nära till sin läkare. Men i framtiden skall de då åka med sjuktransport om de har tur att få en sådan.

Annars skall de, som i Virsbobornas fall, ta sig till Fagersta antingen med egen bil eller med tåget som då inte alltid går att nå via buss utan en promenad på runt en halvtimme om man är frisk. Det tar nog längre tid om man inte är riktigt kry. Trots detta skall vi inte märka av besparingarna.

Det går inte att dölja dessa problem, och jag kan egentligen räkna upp fler. Vi kommer att se och märka av denna besparing.

Dessutom är väl landstinget inte den enda parten när det gäller familjeläkarmottagningen i Virsbo. Kanske är det så på andra ställen också.

Dessutom är det ju ofta så att ju längre man har till vården, ju jobbigare blir det att söka vård i tid. Man drar ut på det och då blir följden att sjukdomen kan ha gått för långt.

Det innebär att man har fastnat i ekorrhjulet.

Hoppas ledningen får upp ögonen och stoppar hjulet innan det är för stort kaos. För det kommer det att bli. Låt åtminstone bli att påstå att inte gemene man kommer märka av det.

Kennet Hedlund

Virsbo

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons