Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trygghet är något annat än statistik

Annons

Svar till "Förebygga brott är allas ansvar", Anders Rydell, den 23 augusti. Anders Rydell, som representant för Brottsförebyggande rådet i Surahammar och Hallstahammar, verkar inte ha förstått andemeningen i de insändare som skrivits rörande laglösheten i Surahammar och Hallstahammar.

Du hänvisar till statistiska uppgigfter, och vill ge sken av att det på senare år blivit mycket bättre och lugnare i dessa tätorter.

Statistik är en sak, människors känsla är något helt annat. Om en person känner det så otryggt, att han eller hon inte vågar gå ut vissa tider på dygnet, då är det otryggt! Det är inte statistiken som bevisar tryggheten!

Du skriver också: "När polisingripanden har behövts har polis kommit till platsen". Hur kan du påstå något sådant när flera insändare har visat på att detta inte är sant. Eller är det det lilla ordet "behövs" som är nyckelordet, och vem är det i så fall som avgjort om det behövts eller ej, den som ringt eller den som mottagit samtalet hos polisen?

Statistiken säger att antalet brott minskat! Ja det kanske stämmer om statistiken bygger på anmälningar där ingripande "behövts". Det finns också ett mycket stort mörkertal, där medborgare suckar och avgör att "det är ingen idé att ringa, för inget händer i alla fall".

Jag vill uppmana alla innevånare i Surahammar och Hallstahammar att verkligen ringa på allt som borde innebära ett polisingripande, snatterier, graffitimålning, busliv, hot med mera och därigenom låta såväl polisen som statistiken få ett korrekt underlag, förutsatt att alla anmälningar verkligen registreras och inte batelliseras direkt och därigenom inte blir del av statistiken.

Verkligheten ligger långt från den uppfattning Brottsförebyggande Rådet i Surahammar och Hallstahammar, och för den del polisen också, har.

Per Hedfors, Hallstahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons