Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvångsdelningsivrarna anser att familjen gör "fel" val

Annons

De socialdemokrater och andra vänsterpolitiker som vill tvångsfördela föräldraledigheten är helt fel ute. Förespråkare av en "individualiserad" föräldraförsäkring nämner aldrig att föräldraförsäkringen redan i dag är individualiserad. Såväl mamman som pappan har enligt lag rätt till hälften av föräldraförsäkringen vardera.

Ingen kan tvinga dem att överlåta dagarna till varandra. Detta blir i stället, med utgångspunkt från familjens specifika situation och önskemål, en överenskommelse mellan föräldrarna. Och det är egentligen det som socialdemokraterna vill förändra. De vill dra in rätten som föräldrarna i dag har att överlåta dagar till varandra.

I en undersökning från Försäkringskassan säger drygt 80 procent av de föräldrar som tagit ut sin föräldraförsäkring att de är nöjda med hur de fördelat ledigheten. Men tvångsdelningsivrarna menar att föräldrarna gör "fel" val och därför inte ska kunna välja alls. Det är också därför som de nonchalerar föräldrarnas vilja. Besserwissermentaliteten har inga gränser. Föräldrar behandlas som om de vore dumma och helt enkelt inte förstod sitt eget eller sina egna barns bästa. När ska vänsterkartellen upphöra med sitt förmynderi?

Torsten Lindström, rikdsdagsledamot (kd), Hallstahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons