Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Hedman: (s) kastar sten i glashus

Förre justitieministern Thomas Bodström (s) har gjort det och Västerås egen Åke Hillman (s) har också gjort det.

Annons

Ännu fler har faktiskt gjort det, det vill säga glömt den uppfattning, de beslut och de förslag de försvarat, när de satt i maktposition. Förslag och idéer som nu dyker upp hos de nya beslutsfattare vi fått efter valet.

Nu passar det att glömma vad man själv stått för tidigare och att i opposition kritisera och göra partipolitik av sådant man själv tidigare har brunnit för!

Thomas Bodström har tagit till ordentliga brösttoner i sina attacker på försvarsminister Mikael Odenbergs (m) förslag om avlyssning av kommunikation per kabel. Ett dråpslag mot den personliga integriteten, menar han. Man må tycka vad man vill om det odenbergska förslaget, men en som verkligen kastar sten från sitt glashus är förvisso Thomas Bodström. Han som ville ge polisen långtgående befogenheter att bugga samtal, även om brottsmisstanke inte förelåg. Men man glömmer ju så lätt!

Förra kommunalrådet Åke Hillman uttrycker i sin krönika i VLT den 15 mars sin harm över opålitliga folkpartister. Dessa

efterlever inte på det lokala planet sina centralt placerade partikamraters påbud om en generösare hantering avseende anhörigmottagande av flyktingar. Politiken

i praktiken stämmer inte med policyn i centrala partikanslier, menar Hillman.

Under Åke Hillmans tid som kommunalråd utmärkte sig kommunen som lagtrotsare när den inte efterlevde de lagar som föreskrev hur funktionshindrade skulle beredas boende. Lagar som fattats av den

egna socialdemokratiska regeringen. Men det har nog också fallit i glömska, särskilt nu när man i opposition har chansen att bedriva partipolitisk kritik av liknande missgrepp.

Man minns det man vill minnas och förtränger sådant som det känns bättre att glömma.

Ulf Hedman

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons