Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Hedman: Styrelsen för Stockholm-Västerås flygplats fortsätter att drömma och mörka

Det var inte mycket till svar jag fick från styrelsen för flygplatsbolaget, när de ansåg sig svara på min kritik av bolagets oupphörliga miljonrullning. Nej, det var mer drömmar av samma sort som vi hört i åratal.

Annons

När man nu knyter så stora förväntningar till den polska operatören som skall ta västeråsarna ut i världen via Poznan, så låter det misstänkt likt den eufori som bolagets ledning gav uttryck för, när man hade ett annat genombrott på gång för något år sedan. Då gällde det en operatör från Mellanöstern som skulle öppna direktflyg till just den regionen.

Nysvenskar från hela Mellansverige med ursprung i denna del av världen skulle strömma till Västerås flygplats för att resa "hem". Om styrelsen har glömt denna och liknande påhugg, hänvisar jag på nytt till VLT:s arkiv.

Styrelsen visar prov på stor cynism. 100-150 kronor per västeråsare är inte mycket att oja sig över, tycker man. Siffran är beräknad på årets budget, som är långt ifrån verklighet och dessutom utslagen på varje västeråsare, såväl spädbarn som åldring.

Om vi räknar med de förluster som hittills gällt och slår ut dem per hushåll (fyra personer) blir det snarare 800 kronor per år. Inget att bry sig om tycker styrelsens välbeställda ledamöter. Inte säkert, tror jag, att alla hushåll i Västerås tycker sig få valuta för de pengarna. Och märk väl, det är ingen engångskostnad, utan den upprepas år efter år. Jag upprepar frågan, var går gränsen? När slutar man att kasta goda pengar efter dåliga?

Visst mörkar styrelsen. Man vill inte kommentera hur detta år utvecklas. När man säger att det är för tidigt på året att lämna någon prognos, blir jag ytterst misstänksam.

Det är den undanflykt som företagsledare ofta tar till, när det inte går så bra, och de får frågor från styrelse eller ägare om utvecklingen. Men om man nu inte kan lämna någon prognos, kan man väl redovisa hur det gått efter ett helt kvartal? Varje litet bolag stämmer av sitt resultat månad för månad.

Jag är säker på att ett välskött bolag som flygplatsen har månatlig avstämning, så efter första kvartalet måste det finnas siffror att redovisa. Så berätta för oss, om ni inte mörkar.

Ulf Hedman

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons