Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulla Persson (s): Det är fel att hålla hemliga möten

Annons

Det var bråttom att få klart med avtalet om uthyrning av Eskadern. Därför måste åtta företrädare för den

moderatledda majoriteten i Västerås träffas söndagen den 11 november för att göra klart med avtalet. Dessutom deltog två företrädare för föreningen bakom Eskadern, två personer som tillika finns nära den politiska majoriteten. Detta medger Göran Landerdahl (fp) i VLT den 4 januari. Där medger han även att inga tjänstemän fanns med på mötet om söndagsavtalet.

Oppositionen - socialdemokraterna och vänsterpartiet - var varken informerad eller inbjuden att delta. Och massmedierna hade inte ens en susning om det hemliga mötet. Först efteråt när söndagsavtalet redan var underskrivet fick oppositionen och massmedierna information om vad som skett.

Göran Landerdahl vill inte eller - ännu värre - kan inte förstå att detta agerande är så fel det kan bli i en demokratiskt styrd organisation som ska vara vidöppen för insyn.

Helt klart är vi oroade, inte minst på grund av det demokratiska underskott som majoriteten skapar

genom sitt agerande. Därför ska jag vara ännu mera

tydlig på tre punkter:

* Vi socialdemokrater kommer aldrig att acceptera att den moderatledda majoriteten gör upp om avtal på egen hand bakom lyckta dörrar utan närvarande tjänstemän och utan att

oppositionen och massmedierna får veta vad som är på gång.

* Vi socialdemokrater kommer alltid att reagera kraftigt när majoriteten betraktar nämnder och styrelser som ett transportkompani som bara ska godkänna vad som sagts i de slutna rum, där bara den moderatledda majoritetens företrädare får komma in.

* Vi socialdemokrater vill alltid ta del av den kunskap och erfarenhet som Västerås stads tjänstemän har i olika frågor. Stadens tjänstemän ska därför uppmuntras och inte hindras att framföra sin mening genom att majoriteten håller egna hemliga möten.

Ulla Persson

Gruppledare i Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons