Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulla Persson (S): Roger Haddad smiter från ansvar

Annons

Tröttsamt ofta påminner Roger Haddads (FP) budskap om en raspig grammofonskiva där nålen ibland hänger upp sig. Allt är sossarnas fel, är sossarnas fel, sossarnas fel, fel, fel ....

Men nu våren 2011 har Roger Haddad och de borgerliga haft fyra och ett halvt år på sig sedan de vann valet 2006. Får alla företag tag på den arbetskraft man behöver? Har alla arbetslösa fått arbete? Nej, så är det inte.

Det är nu år 2011 som Svenskt näringsliv visar att företagen har stora problem med att få tag på medarbetare med rätt kompetens trots en hög arbetslöshet.

Företagen i vårt län misslyckas med fyra av tio rekryteringar. Fyra av tio nya jobb blir alltså inte av. Det medför att företagen måste tacka nej till order och att tillväxten hämmas. Det leder också till att färre får jobb, och att arbetslösheten förblir hög helt i onödan.

Detta viftar Roger Haddad bort med att allt är sossarnas fel. Det är varken seriöst eller trovärdigt. Roger Haddad smiter från ansvaret för sin egen politik.

Jag säger det igen: Regeringen borde ha satsat på utbildning och kompetensutveckling för de arbetslösa. Men det har man inte gjort.

Istället har man skickat ut arbetslösa på meningslösa Fas 3-uppgifter för 80 procent av a-kassan. Det är slöseri med både människor och pengar. Effekten av Roger Haddads politik är att företagen tappar order och att de arbetslösa fortsätter att vara utan arbete helt i onödan. Ulla Persson,

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons