Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulla Persson (S): Satsa på Gäddeholm!

Annons

Allt fler västeråsare vill bygga och bo i Gäddeholm. Ännu fler skulle göra det om det hade funnits en acceptabel väg och en planering för kommunal service.

När vi var i opposition åren 2006-10 krävde vi socialdemokrater flera gånger planering för en ny väg och kommunal service med exempelvis förskolor.

Den borgerliga Västeråsalliansen röstade konsekvent ned våra förslag.

Den 1 november i år tillträdde den nya rödgröna politiska ledningen med Social-demokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Redan i vår första budget för 2011 har vi föreslagit en planering för att bygga en väg med normal, bättre och säkrare standard från Irsta till Gäddeholm.

De som redan bor i Gäddeholm är förtvivlade över situationen. De ringer och mejlar och vädjar om att Gäddeholm ska få en fungerande väg. Nu senast har de dragit igång en namninsamling på internet till förmån för vägbygget.

Med rätta anser de boende att den nuvarande vägen är osäker och farlig. Byggtrafik och andra stora fordon trängs med persontrafiken. Vägen är osäker inte minst för de många barn som far till eller från förskola eller skola. Boende menar att en svår olycka kan hända när som helst.

Men den borgerliga Västeråsalliansen vill inte ha någon ny väg av ideologiskt grundade skäl. Varför vill de borgerliga att alla som bor och vill bo i Gäddeholm ska behandlas sämre än de som bor i andra områden i Västerås?

25 november kommer kommunfullmäktige att rösta om budgeten och om en ny väg till Gäddeholm. Vi rödgröna har inte majoritet. Därför finns det en risk att vägen åter-igen blir nedröstad.

Gäddeholm måste få en ärlig chans att växa och utvecklas på ett positivt sätt genom en fungerande infrastruktur. Detta handlar om vägen, men det handlar också om kommunal service – om förskola, skola, lekplatser, gång- och cykelvägar med mera.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons