Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unell (m): Tomma tunnor skramlar mest

Konstruktiva idéer ja, angrepp nej var rubriken på min tidigare artikel med anledning av påhopp Lars Eriksson (s). Eriksson fortsätter angreppen i sitt inlägg den 23 juli, men presenterar inte några nya konstruktiva idéer.

Annons

Ensam är inte starkt och ett tydligt samarbete i Stockholm Mälardalen gör att Västerås röst blir starkare. Det visar inte minst det genomslag som gemensamma utspel och gemensamma förslag får. Jag är stolt över att vi har nått så långt som vi har gjort i förhandlingarna om citybanan för att på sikt kunna få en bättre spårbunden trafik till Stockholm. Tyvärr är beslutet fattat alldeles för sent, något som den tidigare socialdemokratiska regeringen är skyldig till.

Lars Eriksson (s) har bytt spår i artikeln och gör ett general-angrepp på regeringen, allt ifrån diskussion om fastighetsskatt till minskad byråkrati.Exemplen är inte från Västerås kommunalpolitik utan från rikspolitiken. Fastighetsskattens avveckling är bra för många västeråsare och det har tagits ett stort steg i rätt riktning med det beslut som regeringen har fattat. Mitt mål som moderat är att fastighetsskatten på sikt helt skall kunna avvecklas helt. Vilket mål LarsEriksson har med fastighetsskatten presenteras inte.

Det är viktigt i debatten att lyfta den kommunala kompetensen, det vill säga det som vi lokalt kan påverka. Det är be-tydelsefullt utifrån Västerås förutsättningar. Här har vi en tydlig uppgift och som ocksåär gemensam för kommunal-politiker i Sverige. Jag skall beskriva ett av dessa exempel. Det handlar om kommunernas möjligheter till infrastrukturinvesteringar som är av stor betydelse för en kommuns utveckling. För oss handlar det om slussen i Södertälje. I yttrandet från SKL (Sveriges kommuner och landsting) finns numera ett förslag till regeringen om att en kommun skall kunna göra investeringarna utanför kommungränsen och då inte enbart när det gäller väg och järnväg utan att det också kan handla om flyg och båttrafik.

Ett konstruktivt förslag som fick gehör i styrelsen. När det gäller slussen i Södertälje är vi inte i hamn ännu, utan arbetet fortsätter bland annat tillsammans med Sjöfartsverket som vi träffade precis innan sommaren.

För mig är handling viktigare än ord och som jag skrev tidigare jag tar gärna emot konstruktiva idéer.

Elisabeth Unell (m)

Kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons