Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upp till bevis, folkpartiet!

Annons

Folkpartisten Jan Rejdnell angriper i ett debattinlägg den 19 augusti vänsterpartister i Västerås och i länet på ett kränkande och generaliserande sätt. Han drar utan att blinka alla över en kam!

Detta är i och för sig inte så förvånande med tanke på hur partikamrater som Mauricio Rojas ser på exempelvis invandrare som begått brott: med mekanisk automatik ska alla utvisas, utan en tanke på individens rättsäkerhet och västerländsk rättstradition. Även partivännen Jan Björklunds förslag om omfattande åsikts-registrering och angiveri på våra skolor är samma andas barn.

Med detta i bakhuvudet är det inte förvånande att Rejdnell trotsar en av demokratins grund-valar och i sin insändare de facto kräver åsiktsregistrering av vänsterpartister. Vilka står näst på tur?

Rejdnell beskriver resultat av leninismens och stalinismens barbari och vill göra oss till medskyldiga. Fantastiskt! Varken vi eller någon annan vettig människa skulle drömma om att till exempel ställa samtliga kristna till svars för miljoner mord som begåtts för att sprida "bibelns fredsbudskap". Eller utpeka alla liberaler som medskyldiga till den skövling av tredje världen som nyliberalismens globaliseringsiver stått för.

Rejdnell vill göra gällande att vi är odemokratiska, lägger odemokratiska förslag och att vår syn på demokratin för med sig vissa konsekvenser. Nu får det vara slut på svepande anklagelser: upp till bevis, Rejdnell! Kan du tala om för oss, men framför allt för läsarna, på vilka punkter vänsterpartiet skulle vara odemokratiskt, vilka av våra förslag till exempel i Västerås kommunpolitik som är odemokratiska och vilka förödande konsekvenser de fört med sig?

Om Rejdnell vill leka i den politiska sandlådan får han gärna göra det. Vänsterpartiet, våra medlemmar, sympatisörer och väljare har inte för avsikt att göra honom sällskap. Vi vill hellre ägna vår tid åt att förbätt-ra världen.

Juha Rundgren

Stefan Kudryk

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons